Alle kvinder i alle aldre kan blive medlem af Gefion. Og næsten alle kan lære at ro og få stor fornøjelse af det.
Roning er en sport, som kan udøves på rigtig mange måder, fra stille og rolig træning til det virkelig konditionskrævende. I Gefion gør vi mest noget, der ligger midt imellem, og der er også plads til din stil. Du får trænet hele kroppen på en skånsom måde, imens der bliver taget centimeter af livvidden.
Roning tager tid, og der går let over 2 timer, fra vi begynder at samle bådene, til vi er på land igen og har fået ordnet bådene (og os selv).
Vi glæder os til at tage godt i mod dig, og du vil blive fulgt på vej ind i alle klubbens aktiviteter. Du vil hurtigt lære navnene på de andre at kende, og det er hyggeligt at mødes på kryds og tværs.
Du skal kunne svømme 300 m for at kunne få lov til at ro.
Forårets roskole er temmelig låst af coronapandemien, men her får du et indtryk af, hvad det indebærer at lære at ro.
Du er velkommen til at skrive til Ulla, hvis du har spørgsmål angående roskolen. Få flere indtryk af det gode roliv ved at kigge på vores Facebook-side.
Forårsroskolen 2024 så således ud:
Lektion 1 (11. april) . I roergometer, bådhal og robassin
Lektion 2 (18. april) I roergometer, bådehal og robassin
Lektion 3 & 4 (lørdag 20. april). På vandet fra nu af. Træning i inriggerbåde
Lektion 5-7 (fra 22. april - 5. maj Træning i inriggerbåde
På roskole-weekenden er der kaffe/te og morgenbrød samt (naturligvis) kage til eftermiddagskaffen/teen, men man skal selv have madpakke med til frokost.
Roskolen er gratis, men du skal melde dig ind i vores klub og betale kontingent fire måneder forud, dvs. 1.200 kr. i alt. Det indbetales til konto 1551 5427568. Efterfølgende er månedlig kontingent kr. 300,00.
Læs mere om vores kontingenter og de praktiske detaljer her.
- Det er så fedt at ro i Gefion.
- Jeg startede i roskole i august og nåede lige at blive frigivet som "rigtig" roer, inden sæsonafslutning. Det var et stort øjeblik, for det var en lille smule sværere at lære roteknikken, end jeg lige havde troet. Men så meget desto større var glæden, da koden blev knækket. Jeg glæder mig til at komme på vandet igen og til at være sammen med de skønne kvinder i klubben.
Vibeke Stenstrop
I slutningen af oktober holder vi standerstrygning, lader bådene stå i hallen, imens vi træner videre oppe på 1. sal, hvor den står på masser af rospinning, yoga og pilates.
Træningen varer typisk en lille time - nogle gange længere, når vi efterfølgende mødes over et måltid eller drikker en kop kaffe sammen.
Kunne du tænke dig at starte med at træne i romaskine til vinter, så du er klar til at komme ud at ro på vandet, så snart sæsonen starter?
Hele vinteren kan du få undervisning og vejledning, så du kommer i form. Hvis du ønsker, kan du herefter komme på roskole og komme på vandet til foråret.
Det koster almindeligt kontingent at deltage i vinterroningen og giver dig adgang til øvrige arrangementer i klubben.
Du er velkommen til at skrive en mail til Ulla, hvis du har nogle spørgsmål.
- På roskolen lærer man alt omkring rotaget. Det er mere kompliceret, end man skulle tro og der er mange ting at huske. Det er lidt ligesom at lære at køre bil. Der er både noget for hovedet og for kroppen. Men det er super skægt og FEDT at ro!
Anette Julia Samaras